in

Dan „D“ u Crnoj Gori – rušenje Krivokapićeve Vlade, pojačano prisustvo policije

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Poslanici crnogorskog parlamenta bi, na odvojenim vanrednim sednicama, trebalo da raspravljaju o Vladinom predlogu o skraćenju mandata Skupštini i predlogu opozicije i koalicije Crno na bijelo da se glasa o nepoverenju Vladi Zdravka Krivokapića.

Sednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini zakazana je za 10 sati, ali kasni, a o izglasavanju nepoverenja Vladi zakazana je za 11 sati.

Poslanici u crnogorskom parlamentu juče nisu raspravljali o razrešenju potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, nakon što dnevni red nije dobio potrebnu podršku.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da zna da više neće biti premijer jer je to dogovorio crnogorski predsednik Milo Đukanović sa delom vlasti.

Sinoć je ispred zgrade Skupštine u Podgorici održan protest sa kog je poslanicima poručeno da, ukoliko ne bude ispoštovana narodna volja, protesti će se nastaviti.

LIVE PRENOS:

Sednica zakazana za 10 sati kasni skoro tri sata, jer Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu još nije završio sednicu.

U Bijeljini 48 novozaraženih, u Srpskoj 427, preminulo 30 osoba

SNSD uputio prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid