in

Dačić: Srbija je na strani Rusije, tako misle građani

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini da nema dileme da je Srbija na strani Rusije, budući da ako izgubimo podršku Rusije, onda nemamo više ničiju.

On je podsejtio da je prema posljednjem istraživanju u Srbiji samo 6 odsto građana na strani Ukrajine, 40 odsto na strani Rusije, dok su ostali neopredjeljeni, te istakao da se nada će se postići neki dogovor o prekidu ratnih dejstava.

“Srbija ne želi rat, ali na čijoj su strani simpatije, tu nema dileme. Putin je ujedinio zapad protiv sebe, ali isto tako, zapad je ujedinio Rusiju. Sada ih je tamo 70 odsto koji podržavaju rusku intervenciju. Stvara se jedna klima u Rusiji opravdanosti intervencije u Ukrajinu. Netačno je da bismo dobili nešto ako bismo bili protiv Rusije. Rusija će preživeti bez nas, ali mi ćemo izgubiti njihovu podršku. Ako njIh izgubimo, onda nemamo ničiju podršku”, kazao je Dačić.

Dodao je da ne možemo da prihvatimo da neko naruši teritorijalni integritet i da se to zove Milosrdni anđeo, “a ovo ovamo da se zove drugačije”.

“Kada je u pitanju teritorijalni integritet, onda bi trebalo zapad da povuče priznanje Kosova pa ćemo da pričamo”, rekao je Dačić za TV Happy.

On je ocijenio da se postavlja pitanje kakve su posljedice po Prištinu što ne poštuje Briselski sporazum i što neće da da Srbima da glasaju.

“Oni njima ničim ne prete. Tu je licemerje. Zašto ne nateraju Kurtija da dozvoli da se glasa na Kosovu. Zato naš narod nikad neće biti na strani onih koji su bombardovali našu zemlju. Oni nama ne kažu kada je ulazak u EU. Netačno je da ako se uskladimo sa njihovim stavovima, da će biti sve u redu. Uvek će imati još zahteva. Tražiće nezavisnost Kosova. Trebalo bi da naučimo da gledamo svoj interes”, poručio je Dačić.

Istraga ubistva Radenka Bašića: Tužilaštvo pustilo lice, policija ga ponovo uhapsila

Otkrivamo ko je uhapšen zbog povezanosti sa ubistvom Radenka Bašića