in

Da li se ukida TikTok u Srbiji: Ministarka Grujičić najavila nove mjere

Beograd, 3. maja 2023. - Ministar prosvete Branko Ružic saopštio je danas da je Vlada Srbije donela odluku o trodnevnoj žalosti na citavoj teritoriji Srbije, pocevši od petka 5. maja i zakljucno sa nedeljom 7. maja. On je na konferenciji za medije povodom jutrošnje pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar", rekao da je nastava u poslepodnevnoj smeni danas otkazana, kao i da ce nastava od sutra otpocinjati minutom cutanja. Ministarka zdravlja Danica Grujicic io ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašic na konferenciji za medije. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić istakla je da bi svi zajedno kao društvo mogli da probamo da ukinemo društvene mreže na određeni period i da vidimo kakav će rezultat biti.

Nakon dvije stravične tragedije koje su Srbiju zavile u crno, ministarka je dala ovaj prijedlog kako bi se dječiji umovi “očistili” i vratili normalnom životu!

– Moj prijedlog društvu je da probamo da na mjesec dana ukinemo TikTok i ostale društvene mreže, da se djeca resetuju i da odmore od svega. Pa, da vidimo kakav će rezultat biti – rekla je ministarka zdravlja.

Podsjetimo, više djece je ovih dana privedeno na informativni razgovor jer su javno prijetili da će počiniti sličan masakr kao što se 3. maja desio u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ili su veličali zločin koji je počinjen.

Grujičić je danas ranije navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro djece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primjetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtjevali da budu hospitalizovani, piše 24sedam.

Uhapšen i sin načelnika opštine Stari Grad

Donald Trump proglašen krivim za seksualno zlostavljanje, mora platiti pet miliona dolara