in

Branimir Nestorović napustio sopstveni pokret!

Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili su pokret “Mi – glas iz naroda”, saopšteno je danas.

Kako je navedeno u saopštenju, “u toku procesa preobražaja pokreta” došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, i da su Nestorović i Pavić juče “demonstrativno napustili pokret”.

Politički analitičar Deja Vuk Stanković kazao je za Kurir da pokret više “nije konkurentna roba na političkomj tržištu”.

– Očigledno je da “ko visoko lako uzleti, sklon je slobodnom padu i to na glavu”. Ovo je početak kraja tog nekonvencionalnog pokreta, koji je bez Nestrovića grupa građana sa stavom, ali sa malim dometima. Ostatak pokreta može da bira – ili ulaze u vlast ili njihovi glasovi na novim izborima postaju deo glasova stranaka koje ne prelaze cenzus. Dakle, ili idu u vlast i opstaju na nekom niskom nivou političke prepoznatljivosti i medijske vidljivosti ili idu na izbore da “puknu časno” – rekao je Vuk Stanković i dodao:

– Nestorović je napuštanjem pokreta značajno umanjio svoje političke izglede i biće usputni komentator svega i svačega po želji. Pavić će ostati antiglobalistički nastrojen komentator i poslanik Skupstine Srbije u ovom mandatu. Pokret nije više opasnost ni za vlast ni opoziciju. Oni su izgubili kredibilitet da budu alternativa zbog unutrašnjeg razdora. Jednostavno, nisu konkurentna roba na političkom tržištu – zaključio je Stanković.

Ljekari UKC RS pregledali generala Mladića: Preovladavaju neurološke i kardiološke tegobe

Dodiku uručen Orden Aleksandra Nevskog: Hvala Putinu, ukazao mi je veliku čast!