in

Azemu Kurtaju koji je pucao na srpsku djecu određena mjera kućnog pritvora

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zamenilo je meru pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je na Badnje veče pucao na dječake Stefana i Miloša Stojanovića, potvrdio ja za Tanjug advokat Miloš Delević.

Na današnjem ročištu Azem Kurtaj negirao je krivicu.

“Okrivljeni nije priznao krivicu za dela koja mu se stavljaju na teret. Njegov branilac je predložio da mu se zameni mera sudskog pritvora u kućni, što je sud usvojio”, kazao je Delević.

Podsjetimo, Azem Kurtaj pucao je na dječake, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca, na Badnje veče kada su se vraćali iz šume noseći Badnjak. Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku.

Napadač Azem Kurtaj je ubrzo uhapšen, a takozvana Kosovska policija je tada slučaj okarakterisala kao “pokušaj ubistva”, da bi nedavno tužilac Osnovnog suda u Uroševcu slučaj okvalifikovao je kao “izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja”.

Na tu nedavnu odluku tužioca reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji je rekao da je donijeta kao da je Kurtaj pucao u vazduh, a ne teško povredio Stefana i Miloša.

“Zabrinjava da se za ovakvu kvalifikaciju dela, u praksi ne izriče efektivna kazna zatvora, već uslovna osuda s novčanom kaznom. Očigledna je namera Prištine da spasi pripadnika KBS zatvora, iako je reč o čoveku koji je pucao u srpsku decu dok su nosila Badnjak s namerom da ih ubije”, napisao je Petković na Tviteru.

Banku u kojoj novac čuva i osnivač Facebooka spašavaju Amerikanci

Bijeljincu oduzeta škoda, duguje 6.130 KM kazni