in

Ambasador Irana: U Srebrenici se desio zločin, a ne genocid

Iranski ambasador u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei je rekao da je predstavljanje srpskog naroda kao “genocidnog” apsolutno s političkim namerama i ciljevima.

– U Srebrenici je izvršen zločin. I Srbija priznaje da se tamo desio zločin. Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda – rekao je ambasador Irana i dodao:

– Predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog je apsolutno s političkim namerama i ciljevima. Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primenjivati na mnogim mestima. Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizuje bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima – rekao je njegova ekselencija Rašid Hasan Pur Baei.

Diplomata je na kraju zaključio da mnogi misle da na taj način pomažu muslimanskom narodu, ali da umesto toga bolje da reše situaciju u Gazi.

– Izgleda da misle da time pomažu muslimanima. Neka reše problem sa Gazom. Zločin o kom oni pričaju se desio pre 29 godina, a povodom onog koji se sad dešava pred njihovima očima ništa ne preduzimaju. Pokušavaju da izvlače neke dosijee iz arhive od pre 29 godina. Kako to nazvati osim dvostrukih standarda – zaključio je ambasador Irana u Srbiji.

Lajčak: Nije normalno da su Bonska ovlaštenja i dalje u upotrebi

Orban: Brisel se igra vatrom