in

Akcija protiv antivaksera: Privedeno petoro, među njima i dr Jovana Stojković

Po nalogu tužilaštva, policija je jutros privela predsednicu pokreta „Živim za Srbiju“ Jovanu Stojković zbog sumnje da je, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije, izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vesti.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih antivaksera i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje koordinira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodno je iz tužilaštva za visokotehnološki kriminal nezvanično „Blicu“ potvrđeno da je privedeno pet osoba, među kojima i Stojkovićeva, zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije.

Podsetimo, policija je jutros u 06.30 pretresla stan Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Jovana Stojković je tada konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.
Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimanje, što je i učinjeno.

Elez traži da se brani sa slobode i želi da boravi u FBiH

U Drini lociran automobil, vozaču još uvijek ni traga