in

“Zelene beretke” pokrenule regrutaciju?

ALARMANTNA poruka je uzbunila duhove u Republici Srpskoj, nakon što se juče pojavio poziv za “regrutaciju” u ozloglašene muslimanske “Zelene beretke”.

– Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova. Bićete obavešteni šta, kako i gde se učlaniti – piše u poruci.

Ovo je prvi put posle krvavog rata u BiH da “beretke” kreću sa prijemom novih članova.

Nakon objave usledili su komentari mržnje nad srpskim narodom i negodovanje zbog proslave 30 godina Republike Srpske.

– Ne uskoro, već to treba pod hitno.. ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica – stoji u jednom od komentara.

Koliko je ova objava ozbiljna ostaje da se vidi.

Zelene beretke su paravojna formacija Stranke demokratske akcije pre, tokom i nakon građanskog rata u Bosni i Hercegovini.

Uz Patriotsku ligu i neke druge manje paravojne formacije, činili su preteču buduće promuslimanske Armije BiH. Poznati su po brojnim zločinima nad zarobljenim pripadnicima JNA i nad srpskim civilima.

Zelene beretke su odgovorne za masakr u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine, za koji još niko nije odgovarao pred sudom.

Protesti u FBiH zbog proslave Dana Republike Srpske

U drugom entitetu moraju da uvaže i druga dva naroda ako žele sačuvati BiH