Ubistvo Nizame Hećimović, koju je juče krvnički ubio njen nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović, do srži je potresao čitav region.

ATV
Sulejmanović je u krvavom piru života lišio još dvije osobe, ranio još tri, a potom je sebi presudio.

Iza ubijene Nizame, čije ubistvo je Sulejmanović prenosio na Instagramu, ostala je ćerkica, koje je sada pripala Centru za socijalni rad, dok joj se ne pronađe staratelj…

Od juče, kada se dogodio krvavi masakr, društvenim mrežama kruže statusi koji su puni nevjerice, bijesa i očaja što je na Balkanu ugašen još jedan život i to od ruke nasilnika, kojeg je Nizama prijavljivala nadležnima.

U moru potresnih riječi izdvojio se status Emine Mušije, koja je napisala veoma emotivnu objavu ubijenoj Nizami.

“Rodiš se, tvoji roditelji presretni, pruže ti sretno djetinjstvo. Učiš, završiš jednu školu, drugu, odrasteš. Upoznaš njega. Zaljubiš se. Rodiš mu dijete. Curicu. Svoju kopiju. Vaš plod. On postane nasilan. Ti se bojiš. Udari te. Više puta. Odeš u policiju, strah te je za svoje dijete. Prijaviš ga. Bojiš se. On se naljuti. Uzme pištolj. Prebije te. Deformišu ti lice udarcima te gorilske šake. Koristeći mišiće istrenirane u teretani i naduvane steroidima.

Koristeći mišiće istrenirane u teretani i naduvane steroidima. Uzme telefon. Uključi live snimanje. Pusti da vaše dijete, tvoja ćerkica od dvije godine sjedi tu, ponovno uzme pištolj i prosvira metak kroz tvoje čelo dok ga gledaš mučeničkim očima punim tuge i straha. Ugasi live snimanje koje je gledalo 15.000 ljudi, svjedoka. Ostavi dijete u lokvi tvoje krvi, lokvi krvi njene mame i ode.

Upali auto, ponovno uključi live snimanje. Sretan i motivisan da nastavi da ubija. Ubije još dvije osobe. Rani tri. I na kraju, kad ga policija stigne, kukavički, bijedno i sirotinjski, upuca sam sebe. Ali ovaj put bez live snimanja. Kao pravi heroj. Jadničak.

Ti sada spavaš, vječno, u prostranstvu gdje nema straha. Nema boli. Nema tuge. Nema njega. Jer on ode na drugu stranu. Južniju. Ali nema ni tvog djeteta.. A nije moralo tako biti. Vjerovala si ovoj državi, njenim organima. Vjerovala si sudskoj i zakonodavnoj vlasti da će te zaštiti. Da ćeš živjeti bez straha. Da će on biti daleko. Vjerovala si… U prazno. Ja ne želim verovati. Mi ne bi trebalo da želimo da vjerujemo. Mi treba da promijenimo to vjerovanje u prazno. Ne, mi moramo promijeniti tu prazninu, taj šuplji sistem zaštite nazvan pravosudnim sistemom. Ili otići odavde i nikad se više ne vratiti. Svi mi. Jer ovo nije smrt Nizame Hećimović. Ovo je moralna, građanska i duševna smrt svih nas”, stoji u objavi Emine, koja je privukla veliku pažnju korisnika društvenih mreža.

Podsjetimo, Nizama Hećimović, prva je nevina žrtva Sulejmanovića. Osim nje, život su izgubili i Onder Džengiz i njegov sin Denis Džengiz, koji su rodom iz Tutina, ali su imali tursko državljanstvo, jer su kratak period života proveli u Turskoj. Sulejmanović je ranio i suprugu Ondera Džengiza i lokalnog policajca Huseina Kotorićakao i Nedima Pamukovića, rođaka ubijene Nizame.Izvor:
Share.