in

Vozio električni trotinet 70 km/h i preticao automobile

Na društvenim mrežama se pojavio snimak muškarca koji u noćnim satima u Sarajevu vozi električni romobil znatno većom brzinom od predviđene.

Snimak prikazuje muškarca na električnom trotinetu koji se vozi sarajevskom ulicom Safeta Hadžića brzinom od 70 km/h i pri tome čak pretiče automobile.

Na originalnom videu se čuje kako ga automobili iz suprotnog smjera upozoravaju sirenom, ali on je nastavio s neodgovornom vožnjom kojom je ugrožavao i sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Problem neodgovornih vozača električnih trotineta sve je veći u Sarajevu. Mnogi od njih trotinete voze cestom, trotoarima i šetalištima, a ove sedmice se u glavnom gradu BiH dogodila nesreća u kojoj je trotinet udario pješaka ispred Kampusa, prenosi klix.ba.

Zakona koji reguliše korištenje električnih trotineta u BiH još uvijek nema, a bivši kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem je prošle godine zatražio uvođenje istog.

Takođe, sličan snimak je prošle godine zabilježen u Beogradu gdje je muškarac vozio električni trotinet brzinom od 80 km/h.

Sarajevo bilo najveće etničko čistilište u BiH, a ne Srebrenica

Grupa od 28 stranih plaćenika ubila predsjednika Haitija