Neformalna grupa građana u Teočaku, opštini u Tuzlanskom kantonu organizovala je potpisivanje peticije protiv organizovanja manifestacije plivanja za časni krst na jezeru Sniježnica.

Peticija će biti predata opštini Teočak i MUP-u Tuzlanskog kantona. Prošle godine, na praznik Bogojavljenja, grupa mladića uz podršku Crkvene opštine i MZ Priboj, organizovala je plivanje za časni krst u vodama sniježničkog jezera, što je pratila muzika, crkveni simboli i pjesma.

Odbornik u OV Teočak i jedan od organizatora potpisivanja peticije Amel Hasanović kazao je da je cilj peticije da se ne održi skup na jezeru Sniježnica, pod imenom časni krst.

“Prošle godine je razvučena zastava od 33 metra, trobojka, na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine, pjevali su pjesme koje simbolizuju stradanje. Takođe, ne želimo da nam se ponove situacije iz gradova BiH koje su obilježile pravoslavni Božić”, izjavio je Hasanović.

Jezeru Sniježnica se nalazi nadomak Lopara, a nakon dejtonskog razgraničenja pripalo je federalnoj opštini Teočak. Prošlogodišnje, prvo bogojavljensko takmičenje plivača na Majevici organizovano je u dogovoru sa predstavnicima opštine Teočak na dijelu jezera koje je nekada pripadalo zvorničkoj opštini.Izvor:
Share.