in

Tužilaštvo: Gradonačelnik Zenice nije uhapšen već je u bjekstvu

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je portparolka tog tužilaštva Asmira Redžić.

Tužilaštvo ZDK-a oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović”.

“Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu”, stoji u tom saopštenju.

U drugom saopštenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo pomenuto tužilaštvo, ističe se kako su “postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva ZDK i Kantonalnog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja i oštećenje povjerilaca.

“Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao ‘Zenicatrans’. Po završetku pretresa javnost će biti upoznata sa rezultatima provedene akcije”, ističu iz Tužilaštva ZDK.

Twitter zabranio dijeljenje fotografija i snimaka bez pristanka

Razbojnik ukrao karticu iz stana i podigao 1.900 KM