in

Sinovi Rame Isaka UČESTVOVALI U TUČI, pa pokušali “zataškati” slučaj

Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova, pretukli su muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi “DHD”, potvrđeno je iz policije.

U tuči su učestvovali A.J.(26), dok su sa druge strane učestvovali D.A. (20), I.A. (28) i I.A. (24) svi iz Zenice, kojom prilikom je A.J. zadobio teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su D.A, I.A. i I.A. ispitani u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu učestvovanje u tuči – rečeno je iz policije portalu Avaza.

Saznaje se da su članovi porodice Isak u četiri sata ujutro dolazili u policijsku stanicu u Zenici, da se ovaj događaj ne evidentira odnosno da se ne unose nikakvi podaci o porodici Isak.

Takođe, naprasno je izbrisan i snimak s nadzornih kamera koje su zabilježile aktere ovog incidenta. Saznaje se i da je muškarac kojeg su pretukli osuđenik i da je kaznu služio u KPZ Zenica.

Zabrinuti saveznici: Da li je ukrajinska vojska pred slomom?

Za odbjeglim Tomićem još nisu raspisali ni potjernicu