in

Sebija Izetbegović na korak do gubitka doktorata

Na vanrednoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) udlučeno je da neće biti uložena žalba na ranije rješenje inspekcije koja je predložila da se poništi doktorat Sebiji Izetbegović, direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U praksi to, kako javljaju sarajevski mediji, znači da je data podrška rektoru Rifatu Škrijelju da postupi po nalogu inspekcije i izvrši upravnu mjeru, odnosno poništi diplomu doktora nauka direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Prethodno je, podsjetimo, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo donijela odluku da UNSA poništi diplomu doktora medicinskih nauka Izetbegovićevoj.

Izetbegovićeva je, inače, ranije ostala bez titule profesorice, a prije toga i magistra nauka.

Zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu odlukom Senata je poništeno odnosno time je stavljena van snage odluka iz 2014. godine kada je Izetbegovićeva izabrana za redovnu profesoricu.

Prethodno je supruzi lidera SDA Bakira Izetbegovića poništeno zvanje magistra, tačnije, poništen je upis u Matičnu knjigu magistranata, a ona je potom dokumentaciju o studiranju u Sarajevu i Zagrebu predala nadležnim pravosudnim organima.

Prema dostupnim saznanjima, Vlada Kantona Sarajevo već je zatražila od svog člana u Upravnog odboru KCUS-a da postavi pitanje zakonitosti da Sebija Izetbegović bude direktorica KCUS-a.

ONI SU PONOS BIJELJINE! Semberski rukometaši dijelili lekcije na turniru u Španiji

Glumio policajca pa uslovno osuđen: “Haj vozi, sreća da te znam”