in

Prošao kroz crveno, vrijeđao policajce i razbio im službeno vozilo

Nakon što je prošao kroz crveno svijetlo ne semaforu, a potom vrijeđao i omalovažavao policajce koji su ga zatekli u jednom ugostiteljskom objektu gdje je vikao i razbijao čaše, te udario službeno policijsko vozilo, radnici MUP-a Kantona 10 u utorak su nad 29-godišnjim R.G iz Drvara proveli kriminalističku obradu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela sprečavanje službenih osoba u vršenju službenih radnji i oštećenje tuđe stvari.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, službenici Policijske stanice Drvar zaprimili su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima dojavu da je motorno vozilo marke ‘BMW’ na semaforu u Ul. J. Marića u Drvaru prošlo kroz crveno svjetlo ugrozivši time ostale učesnike u saobraćaju.

Po zaprimljenoj dojavi i operativnim saznanjima radnika spomenute policijske stanice su u ugostiteljskom objektu “Moneta” u Drvaru zatekli R.G., vlasnika vozila marke “BMW” koji je u tom trenutku narušavao javni red i mir, vikom galamom i bacanjem čaša na ulicu.

Nakon što su ušli u ugostiteljski objekt, R.G. je policijace vrijeđao te im prijetio, a u cijeli slučaj uključio se i 31-godišnji M.Š. iz Drvara koji je takođe vrijeđao i omalovažavao policajce.

U jednom trenutku R.G. je iskoristio zauzetost policije drugom osobom i napustio navedeni ugostiteljski objekt te ušao u svoje motorno vozilo kojim je namjerno, više puta, udario u lijevu bočnu stranu policijskog vozila koje je bilo parkirano ispred lokala, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu službenici PU Drvar došli su do saznanja da se R.G. vozilom uputio u pravcu Bosanskog Petrovca, gdje ga je zaustavila policijska patrola kojoj je bacio dokumente te se udaljio u pravcu opštine Ključ, a nakon toga u smjeru Ribnika gdje je oko 19,15 sati pronađen i uhapšen.

M.Š. policija je privela u službene prostorije gdje mu je urađen alkotest koji je pokazao da u krvi ima 2,64 promila alkohola te je i on uhapšen.

U Zagrebu sjekirom razbijao šefov Audi jer mu mjesecima nije dao platu?

Pokušaj ubistva u Bijeljini, ispalio četiri metka na vozilo