U okviru akcije “Windmolen” pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su u subotu na području Zeničko-dobojskog kantona uhapsili D.Š. (27), a tokom pretresa pronađena je droga čija je ulična vrijednost viša od 300.000 KM, saopšteno je jutros iz FUP-a.

“Postupajući po naredbi Suda BiH policijski službenici FUP-a su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju MUP-a ZDK, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kilograma koja asocira amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje asociraju na MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, uhapšena osoba je osumnjičena da je drogu transportovala iz EU u FBiH s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Uhapšena osoba je osumnjičena za neovlašteni promet drogama, a nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku predato u nadležnost Tužilaštvu BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.Izvor:
Share.