in

Preživio smrtonosni hitac: Oporavlja se profesor, kojeg je u školi u Lukavcu upucao učenik (13)

Nedim Osmanović, nastavnik engleskog jezika i pomoćnik direktora Osnovne škole “Lukavac Grad”, na kojeg je juče pucao bivši učenik, oporavlja se od teških povreda i danas su ga posjetili kantonalni zvaničnici.

Potvrđeno je to u Univerzitetskom kliničkom centru, gdje se Osmanović liječi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju

Teško povrijeđenog profesora danas su posjetili predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, u pratnji pomoćnika direktora UKC Tuzla, Ervina Alibegovića.

Juče je Osmanovića posjetio i kantonalni premijer Irfan Halilagić.

Zvaničnici su se zahvalili ljekarima i medicinskom osoblju na izuzetnom zalaganju i angažmanu u spasavanju stradalog profesora.

Bivši učenik OŠ “Lukavac Grad”, koji je izbačen iz ove i premješten u drugu školu, zbog lošeg vladanja i nasilničkog ponašanja, juče je došao u svoju bivšu školu naoružan pištoljem pokojnog djeda, u namjeri da se osveti profesoru Osmanoviću.

Dječak je pucao profesoru u glavu.

Teško povrijeđenog profesora su ljekari UKC Tuzla dva puta reanimirali. Operisan je i priključen na respirator, ali je od sinoć diše samostalno i stanje mu se popravlja.

Dječak koji je pucao na profesora nije navršio 14 godina i neće krivično odgovarati, a smješten je u psihijatrijsku kliniku radi vještačenja.

Uvodi se jedinstveni dodatak za sve borce u Republici Srpskoj

Srbija do sada Srpskoj isplatila više od 172 miliona KM