in

Policajci se zaglavili u liftu, propalo hapšenje

Nesvakidašnja situacija zabilježena je u petak u Tuzli za vrijeme policijske akcije koja je doživjela fijasko jer se grupa specijalaca, koja je imala zadatak da uhapsi dvojicu osumnjičenih za šverc droge, zaglavila u liftu stambene zgrade.

Prema informacijama koje su Klixu potvrđene iz više izvora, grupa pripadnika Specijalne jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) tog dana krenula je da uhapsi osumnjičene koji su se nalazili u jednom stanu na 13. spratu stambene zgrade u Tuzli.

Međutum, akcija je krenula po zlu jer su se četvorica policajaca navodno zaglavila u liftu koji je prema svojoj konstrukciji bio namijenjen za dvije osobe.

Izvori Klixa navode da su zaglavljeni policajci potom zatražili pomoć, a takvu informaciju osumnjičeni su iskoristili kao priliku za bijeg, uz odbacivanje određene količine droge koju su imali kod sebe.

Nedugo nakon toga zaglavljeni policajci su nepovrijeđeni izvučeni iz lifta, ali su se u prostorije policije vratili “praznih ruku”.

Iz Uprave policije MUPa TK nisu se zvanično oglašavali o ovom slučaju.

Ubistvo u Brčkom, poznati novi detalji

Šta je Sjeverni tok dva i zašto je tako važan?