in

Policajac krio u dvorištu pet kilograma spida: Detalji hapšenja u Živinicama

Foto: Portal Crna hronika

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona Irhad Mešić (25) uhapšen je nakon što je kod njega pronađeno pet kilograma droge spid, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama on je narkotike krio u dvorištu kuće u kojoj stanuje. Akciju hapšenja izveli su pripadici Federalne uprave policije po naredi Tužilaštva TK.

Mešić je radio u Policijskoj upravi Centar Tuzla, te su od ranije navodno postojala operativna saznanja da se bavi nezakonitim radnjama. On je, kako se saznaje, uhapšen zbog posjedovanja droge i za sada nema informacija da je bio član kriminalne grupe.

Iz Tužilaštva TK, navodeći inicijale uhapšenog, saopšteno je da se osumnjičenom policajcu na teret stavlja krivičnmo djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

– Nakon pretresa porodične kuće i pratećih objekata, koji su obavili policijski službenici FUP-a na području Živinica, policijski službenik zaposlen u PU Tuzla I.M (25) je lišen slobode. Prilikom pretresa je pronađeno više paketa sa oko pet kilograma bijele materije, a najvjerovatnije se radi o opojnoj drogi spid -saopšteno je iz tužilaštva TK.

Navodi se da će istražioci FUP-a obaviti kriminalističku obradu nakon čega će osumnjičeni, uz izvještaj i prateće materijalne dokaze, biti predat u nadležnost Tužilaštva zbog preduzimanja daljih mjera i radnji.

Šta je pozadina samoorganizovanja bošnjačkih udruženja?

Rusi gađali najmoćniji britanski tenk: “Čelendžer 2” prvi put uništen u posljednjih 30 godina