in

Optužen da je silovao kćerku pa joj dao 20 KM

Kantonalno tužilaštvo Zeničkodobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv T.A. iz Visokog, kojom ga tereti za silovanje kćerke, koje se desilo početkom ove godine u njihovoj kući.

Nakon silovanja, kako se navodi u optužnici, kćerki je dao 20 KM i zaprijetio joj da o toj monstruoznosti ne smije ništa reći, jer će je istjerati iz kuće i oboje će imati probleme.

Visočanina terete za krivično djelo silovanje u sticaju sa krivičnim djelom rodoskrnavljenje, a optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Visokom.

Prema optužnici, ovaj gnusni čin desio se u kasnim večernjim satima u noći sa 14. na 15. februar ove godine, u kući u kojoj optuženi inače stanuje zajedno sa svojom suprugom i kćerkom.

Sve se desilo kada je njegova supruga spavala u dnevnom boravku, dok su u drugoj sobi spavali optuženi i njegova kćerka.

Kako se navodi u optužnici, sa kćerke je pokušao strgnuti prekrivač.

U optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona detaljno je opisano na koji način se desio ovaj monstruozni čin.

Kćerka je u jednom momentu uspjela da oslobodi ruke i odgurne oca od sebe, ali tu nije bio kraj monstruoznosti.

“Nakon toga je on odmah ustao, navukao hlače i vratio se na kauč na kojem inače spava, a potom joj ponovo prišao”, navodi se u optužnici.

Tada joj je, kako stoji u optužnici, otac ponovo prišao pa potom zadovoljio svoje potrebe pored kćerke, a zatim joj dao 20 KM i zaprijetio da o tome što se desilo ne smije nikome govoriti.

“Zaprijetio joj je da će je istjerati iz kuće i imaće probleme i ona i on”, navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona.

Trete ga da je počinio krivično djelo silovanje iz člana 203, stav 1. i rodoskrnavljenje iz člana 213, stav 1, sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH.

Krivokapić: Posjeta Republici Srpskoj novi zaokret

Šetali plažom, pa pronašli skoro tonu kokaina