in

Obustavljen postupak protiv Face TV jer nisu utvrdili da li pozivaju da se Dodik “ubije” ili “umiri”

Regulatorna agencija za komunikaciju utvrdila je da nema osnova za pokretanje glavnog postupka protiv “Face” televizije u vezi sa programom Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem od 29. oktobra.

Agencija je saopštila da je po službenoj dužnosti provela preliminarni postupak protiv “Face” televizije u vezi sa ovim programom i, na osnovu stručnog mišljenja Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH koja nije mogla pouzdano utvrditi da je izgovorena riječ iz preliminarnih navoda Agencije, utvrdila da nema osnova za pokretanje glavnog postupka, o čemu je obaviještena ova televizija.

U saopštenju je navedeno da je Agencija protiv iste TV stanice, nakon sprovedenog preliminarnog postupka u pogledu sadržaja emitovanog 4. i 5. novembra pokrenula glavni postupak zbog potencijalnog kršenja osnovih principa i opšteprihvaćenih standarda pristojnosti, o čemu je obaviješten nosilac dozvole.

Vlasnik i urednik Face TV Senad Hadžifejzović podigao je buru u javnosti nakon što je u emisiji upitao gosta, analitičara Dušana Janjića, o Miloradu Dodiku.

Jedni tvrde da je Janjića upitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, ubije”, a drugi, što pokazuje i usporeni snimak, da je pitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, umiri”.

Višković sklapa kockice: Nova lica na čelu pola ministarstava

Dodik: Srpski narod jedinstven bez obzira na pritiske