in

Nevjerovatna scena: Pokušali zapaliti kafić povratničke porodice u Mostaru

Nepoznate osobe pokušale su sinoć da zapale ugostiteljski objekat u vlasništvu porodice Berberović u mostarskom srpskom povratničkom naselju Ortiješ.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je da je vlasnik objekta jutros obavijestio policiju o događaju, te da su odmah izašli na teren i obavili uviđaj.

– Utvrđeno je da je objekat posut nepoznatom materijom koja će biti upućena na vještačenje i biće preduzete sve mjere i radnje da se otkriju počinioci, naveo je Marić.

Ugostiteljski objekat “Roman”, koji se nalazi neposredno uz porodičnu kuću Berberovića i uz magistralni put, vandali su, kako se pretpostavlja, polili motornim uljem i pokušali da zapale, ali nisu uspjeli u svojoj namjeri s obzirom da je riječ o mjestu koje je naseljeno i uz magistralu.

Vlasnik Roman Berberović jutros je prilikom otvaranja objekta uočio da je cijela ljetna bašta objekta posuta uljem, kao i ostatke paljevine, te je odmah obavijestio policiju.

Berberović je zapanjen ovim činom, jer je, kako kaže, sa svima u dobrim odnosima i ne može ni da zamisli da bi mu neko mogao čak ni pomisliti loše, a ne zapaliti objekat koji je mukom stvarao i od koga živi njegova porodica.

Porodica Berberovići se među prvima vratila u dolinu Neretve, a prije godinu dana Roman je otvorio kafe bar u naselju Ortiješ koji je omiljeno mjesto okupljanja mlađe populacije sa juga Mostara svih vjera i nacija.

Ovaj čin šokirao je jutros povratnike na jugu Mostara koji se pitaju trebaju li i nakon 25 godina od povratka strahovati za svoju imovinu i živote.

Zapaljen BMW, vlasnik nudi 10.000 KM za informacije o počiniocu

Vatra progutala više od 15 miliona KM