in

Naša stranka: Dodik i građani Republike Srpske će platiti cijenu

Narodna skupština Republike Srpske danas je usvojila Prijedlog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH. Tim povodom reagovala je Naša stranka rekavši da Republika Srpska neće biti nova Transnistrija, ali da će pokušaji Milorada Dodika da ona to postane imati svoju cijenu.

“Prijedlog zakona koji je danas usvojila Narodna skupština Republike Srpske je pokušaj suspenzije Ustava BiH na jednom dijelu njenog teritorija. Samim tim to je udar na ustavnopravni poredak naše zemlje i kao takav zaslužuje ne samo osude, već i sankcije”, saopšteno je.

Kazali su da očekuju od Tužilaštva i visokog predstavnika da što hitnije vrate osjećaj sigurnosti građankama i građanima u cijeloj BiH, a to će učiniti samo tako što će Republiku Srpsku vratiti u ustavnopravne okvire Bosne i Hercegovine bez mogućnosti propitivanja pozicije tog entiteta van tih okvira.

Smatraju da koliko god Dodik pokušavao javnosti u Republici Srpskoj svoj avanturizam predstaviti kao racionalno političko razmišljanje, građanke i građani u Republici Srpskoj su taoci njegovih pokušaja da u RS uspostavi svoju strahovladu i jednoumlje.

Dodali su da to pokušava ostvariti po uzoru na neke bivše sovjetske republike i pokrajine, odakle mu, kako su istakli, dolaze politički uzori.

“RepublikaSrpska, naravno, neće biti nikakva Transnistrija, ali Dodikovi pokušaji da ona to postane imaju svoju cijenu koju će, nažalost, morati plaćati i građani Republike Srpske ako mu ne uskrate podršku”, saopćili su iz Naše stranke.

Poništeno 167 diploma fakulteta u Banjaluci, pogledajte spisak

Baj­de­nov sin pri­zna­o kri­vi­cu i izbjegao zatvor