in

Kakva je bila uloga Brčanke u ubistvu Ranka Eskobara u Beogradu

Foto: Facebook

Policijski službenici MUP-a KS prekjučer su uhapsili 22-godišnju studenticu Azru Šabanović zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Srbiji.

Srbijanski mediji objavili su nove detalje o tome kakva je bila njena uloga u ovom zločinu.
Osim Šabanović, u Beogradu je uhapšena i jedna maljoletnica (17), a sumnja se da su radile po nalogu pripadnika kavačkog klana.

Ranko Eskobar je označavan kao jedan od vođa nikšićkog klana i čovjek blizak “škaljarcima” i ubijenom vođi te grupe, Jovanu Vukotiću. Odatle i sumnja da su maloljetnica, Azra i još tri mladića za njegovo ubistvo trebali da budu nagrađeni od strane “kavčana”, piše Kurir.

Prema saznanjima beogradskog lista, njih dvije su, zajedno sa odbjeglim Markom Pjanovićem iz Brčkog, namamile Radoševića na sastanak na koji su umjesto njih došle ubice, zbog čega su uhapšeni Stefan Z. (28) i Luka V. (26) kao direktni izvršioci.

“Azra i Marko, koji su u ljubavnoj vezi, su se pretvarali da su kupci automobila, pošto je žrtva prodavala kola. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani kupci, navodno dogovorili su kupovinu Volkswagena. Sutradan su u zakazano vrijeme za kupoprodaju, na pumpu umjesto njih dvoje, došli egzekutori”, navodi sagovornik Kurira iz istage.

Kako dodaje, sumnja se i da se maloljetnica sa njim prethodno dopisivala u vezi sa automobilom.

Inače, Stefan i Luka su uhapšeni u iznajmljenom stanu na dan na Novom Beogradu, a sa njima je bila i maloljetnica (17), dok je Azra uhapšena po potjernici u studentskom domu u Sarajevu.

Kako je Klix.ba ranije objavio, Šabanović je rođena 2001. godine u Brčkom gdje je završila srednju školu a potom je u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka gdje trenutno studira na odsjeku za Socijalni rad.

Kovačević: Za razliku od Alije koji je žrtvovao mir za BiH, Bakir je spreman žrtvovati mir za vlast i fotelje

Državljanin Srbije ukrao Pikasa u Švajcarskoj pa ga prodao na pijaci za 150 evra