Profesor Mithad Ćeman zgrozio je sve svojim novi govorom u kojem otvoreno prijeti novim sukobom u BiH.

“Znajte da će sljedeći pokolj četnika biti gori od svih prethodnih. Za to se spremajte sto posto“, riječi su ovo profesora Mithada Ćemana koji je održao jedno predavanje.

Profesor, poznat po radikalnim stavovima, dalje je nastavio:

“Zato se u ovoj državi živi s nijjetom, samo sa nijjetom. Ko nije u stanju da živi s nijjetom, da čeka i da brani ovaj vatan i da brani ovaj narod nek’ ide za Njemačku što prije da bar znamo na kog’ možemo da računamo. Znači, ovo, Allaha mi, mislim“.

Ćeman dalje kaže da živi u “pričeku“ kada će morati “sa četnicima i sa ustašama da se ganja“.

“Bojim se da će biti i nekih drugih elemenata protiv kojih ćemo morati da se ganjamo… Ko nije s tim nijjetom ovdje, kom’ se ne ratuje…“, dodao je profesor u okviru svog skandaloznog predavanja.

Ćeman dalje nastavlja u istom maniru, šaljući otvorene prijetnje.

“Pitanje hoće li biti rata uopšte nije pitanje, to uopšte nije ispravno pitanje. Pitanje je samo kad će biti rata. Ja vam to garantujem i Allahom vam se kunem“, rekao je on, prenose Nezavisne.

Srpski narod je devetog januara obilježio Dan Republike na dostojanstven način širom Republike Srpske ali i u drugim državama gdje živi srpski narod. Dan Republike proslavljen je veličanstveno, bez incidenata i ugrožavanja drugih naroda sa kojima živi. Iz Srpske su poslate poruke mira i suživota.

Istog tog dana iz drugog entiteta došle su skandalozne poruke i postupci. U Zenici je spaljena zastava Republike Srpske, a u ovom sramnom činu učestvovala je i potporučnica Oružanih snaga BiH Amina Pilavdžija. Takođe, i u Konjicu je došlo do incidenta kada je grupa građana zahtijevala da se sa srpske pravoslavne crkve u Konjicu ukloni srpska trobojka.Izvor:
Share.