in

Isak organizovao svečani doček čelnicima Federalne uprave Policije koji su uhapšeni zbog organizovanog kriminala

Foto: KLIX

Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine (BiH) odlučio da ne postoji osnovana sumnja Tužilaštva BiH da su prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović počinili krivična djela zbog kojih bi im bio određen pritvor, upriličen je svečani doček za njih dvojicu.

Međutim, treba naglasiti da nepostojanje osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ujedno ne znači da krivično djelo zaista ne postoji, nego da tužilac nije uspio uvjeriti sudije u svoje sumnje i dokaze. To ne mora značiti da je istraga u njihovom slučaju završena, niti da je nastavljena, a o svemu se treba očitovati Tužilaštvo BiH.

Prilikom dolaska u prostorije FUP-a Munjića i Selmanovića je dočekao federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

U njihovu čast su postrojeni vodovi specijalne policijske jedinice i jedinice za podršku.

Njih su također dočekali načelnici odjeljenja, a službenici i namještenici su im aplaudirali na hodnicima prilikom ulaska u zgradu.

Foto: KLIX

Podsjetimo, Munjić i Selmanović su uhapšeni u sklopu akcije “Black Tie 2”, a u rješenju se navodi kako su tvrdnje protiv njih zasnovane na indicijama i posrednim saznanjima trojice policijskih službenika, a koja se ne mogu koristiti kao dokazi.

Odlukama Suda BiH je utvrđeno da za ukupno 15 osoba postoji osnov sumnje da su počinili krivična djela, dok za preostalih osam ne postoji.

Šokantne snimke iz SAD-a: Policija tuče i hapsi studente i novinare

Politički skandal otkazao polufinale: Marokancima oduzeti dresovi, nisu imali u čemu igrati