in

Generali tzv. Armije RBiH podržali prijedlog Benjamine Karić kako da izgleda spomenik ubijenim Srbima

Spomen obilježje na Kazanima gdje je likvidiran veliki broj Srba, dobio je podršku generala “Armije RBiH”.

Ovaj podsmjeh žrtvama ne doživljava gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je predstavljena kao budućnost BiH zbog svog distanciranja od nacionalnih pitanja i težnji za izgradnju BiH.

Iako je njen prijedlog naišao na osudu srpskih udruženja, danas su se još jednom nasmijali u lice žrtvama i porodicama žrtava jer je njen prijedlog podržalo nekoliko generala tzv. Armije RBiH.

“Stava smo da su sve odluke i namjera, koje je gradonačelnica iznijela po ovom pitanju, apsolutno ispravne i mi ih podržavamo. Takođe, predloženi oblik i sadržaj spomen obilježja je u potpunosti ispravan i sadrži sve potrebne podatke. Istaknuto je, s naše strane, da su počinioci tog djela u najtežoj ratnoj 1993. godini, po naređenju tadašnjeg državnog i vojnog rukovodstva, odmah suđeni i presuđeni”, navodi se.

Na kraju sastanka, iz Udruženja su naglasili kako je gradonačelnica Benjamina Karić dala punu podršku radu udruženja, a članovi delegacije Udruženja generala Bosne i Hercegovine su dali punu podršku radu gradonačelnice uz dogovor za što bližu saradnju i zajedničke aktivnosti.

Vučić: Najmoćnije zemlje tražiće nestanak Srpske

Izetbegović: Opozicione stranke u Srpskoj neće pratiti Dodikovu politiku nezavisnosti Srpske