in

Akcija SIPA: Uhapšen gradonačelnik Zenice

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) od jutros provodi akciju na području Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) tačnije Zenice.

Pripadnici SIPA već mjesecima istražuju gradonačelnika Fuada Kasumovića i njegove saradnike, koji jutros nije pronađen na adresi stanovanja, prenosi Avaz.

Pomenuti portal prenosi da su, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, postupajući po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, privremeno oduzeli u avgustu ove godine dokumentaciju u Gradskoj upravi Grada Zenica, Zenicatrans – prevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici.

Tada su postupali u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici.

Oglasio se Fuad Kasumović nakon informacije da je uhapšen

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nakon jutrošnjih dešavanja i akcije SIPA u tom gradu, oglasio se na svom Facebooku.

“Poštovani sugrađani, dragi prijatelji ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje, režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam Vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao”, naveo je Kasumović.

Kako je dodao “da se radi o politički montiranom procesu jasno je obzirom da je obzirom da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, suda i MUP-a”.

“Ako istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svoga gradonačelničkog mandata”, naveo je Kasumović.

“Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja sa njihovih afera „Diploma“, „Respiratori“… kao i poteza kriminalne kantonalne Vlade”; naveo je Kasumović.

Počinje skijanje na Jahorini, prvo u regionu

Twitter zabranio dijeljenje fotografija i snimaka bez pristanka