in

Zbog prostitucije uhapšen bivši šef obezbjeđenja Igora Crnatka

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su, u sklopu operativne akcije “Klik”, uhapsili dva policijska službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Jedan od uhapšenih je Joja Praštalo, koji je jedno vrijeme bio u obezbjeđenju bivšeg ministra spoljnih poslova Igora Crnatka, piše “Klix”.

Obavještajno bezbjednosna agencija (OBA) je 10. jula dostavila izvještaj direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela o rezultatu provjere u kojem je konstatovano da se Joja dovodi u vezu sa osobama involviranim u kriminalne aktivnosti te da postoje bezbjednosne smetnje za pristup tajnim podacima.

Akcija SIPA u više gradova: Na meti službenici Direkcije za koordinaciju
Akcija SIPA u više gradova: Na meti službenici Direkcije za koordinaciju
Joja Praštalo, tadašnji šef obezbjeđenja Crnatka, dovodi se u vezu sa izvjesnim Miletom Kalabićem, a on je, kako se sumnja, za Praštala angažovao djevojke za obavljanje prostitucije.

Za Praštala nisu određene mjere pritvora dok je drugi uhapšeni službenik, Damir Kovačević, zadržan u pritvoru.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, ponoviti krivično djelo ili završiti započeto.

Pratite uživo kako se kreće superćelijska oluja

Bijeljina: Težak sudar “renoa” i vozila Hitne pomoći