in

Završena sjednica vlada Srpske i FBiH, usaglašeni zaključci

Četvrta zajednička sjednica, a prva u ovom sazivu ministara iz vlada Republike Srpske i FBIH održana je u Banjaluci, a akcenat je stavljen na deblokadu projekata koji su važni za sve u BiH.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je na konferenciji za novinare istakao da je usaglašeno sedam zaključaka, ali i da ih je ostalo još u daljem razmatranju.

– Važno je da smo sjeli za isti sto jer ako ne pričamo nećemo ništa dogovoriti. Usaglasili smo da resorna ministarstva razgovaraju – rekao je Višković.

Stav je da je potrebno trajno zabraniti izvoz trupaca iz BiH, a usaglašeno je i da ide jedan glas iz BiH kada je riječ o problematici Trgovske gore jer je za sve neprihvatljivo da na toj lokaciji bude odlagan radioaktivni otpad.

Jedna od tema bila je izgradnja saobraćajnica na dionicama trase autoputa Beograd – Sarajevo.

– O svemu smo razgovarali. Neke zaključke nismo mogli da kandidujemo i usaglasimo, ali oni će brzo na dnevni red. Projekti koji su bitni za BiH su važni svima i niko se nikome neće miješati u poslove – rekao je Višković i dodao da će uskoro biti rješeni problemi u zajedničkoj kompaniji Elektroprenos BiH.

Federalni premijer Nermin Nikšić je poručio da se vidi da dvije vlade mogu i trebaju da rade zajedno kako bi rješavali stvarne probleme građana u ovoj zemlji.

– Zabrana oblovine nam je veoma važna, kao i da BiH nastupa jednim glasom kada je u pitanju Trgovska gora – istakao je Nikšić koji smatra da je sjednica bila ” veoma lagana”.

BiH, kaže, ne zaslužuje da se valja u blatu.

– Pokazali smo da želimo da radimo u interesu privrede i građana kako bi ih zadržali u ovoj zemlji, a neki iz vratili – zaključio je Nikšić.

Mladen J. optužen za neovlašteno fotografisanje: Tajno snimao djevojke u spavaćoj sobi

Evrozona ušla u recesiju