in

Za vakcinaciju u Beogradu odazvalo se više od 4.000 privrednika iz BiH

U Belexpo centru u Beogradu danas je započela vakcinacija u okviru projekta Privredne komore Srbije koja je obezbijedila 10.000 vakcina za privrednike s područja regije, a u projekat je uključena i Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Kako ističu iz Spoljnotrgovinske komore BiH, projekt vakcinacije privrednika iz regije u Beogradu organizovan je u sklopu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čiji je član i Spoljnotrgovinska komora BiH.

Vakcinacija u Beogradu u sklopu programa vršila se u subotu ali i danas u nedjelju, a iz Spoljnotrgovinske komore BiH naglasili su kako se pozivu iz Srbije odazvalo više od 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

Iz Spoljnotrgovinske komore su poručili da se današnjim okupljanjem privrednika regije šalje jasna poruka – “budućnost regiona je region bez granica”.

“STK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja. Budući da će pored 4.000 bh. privrednika veliki broj njih biti i iz ostalih zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti”, navodi se na stranici Vanjskotrgovinske komore.

Na kraju su poručili da, iako zahvalni za ovaj program, svi očekuju kako će pandemija koronavirusa proći te da u budućnosti neće biti potrebe za ovakvim aktivnostima.

“Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brendova u zemlje regiona”, saopćeno je iz Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Svi koji su danas stigli u Beograd primit će vakcinu, od sutra ne krećite na put bez potvrđenog termina

Završena obdukcija, poznat uzrok smrti dječaka iz Nevesinja