in

Vukanović otkrio kako je došao u Sarajevo na sastanak s Nikšićem koji ga je “izradio” i otišao u Konjic

Screenshot: Face TV

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, govorio je o događajima u vezi sastanka koji je trebao biti održan sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem u Sarajevu.

Vukanović je gostujući na televiziji Face govorio o namjerama opozicije iz RS-a da bude vlast sa Šestorkom i HDZ-om na nivou BiH, ističući kako je njegova želja bila da se razovara kako bi se moglo djelovati kao korektivni faktor nastojanjima HDZ-a ukoliko takvo nešto bude potrebno.

Sa ovakvom konstelacijom odnosa na nivou BiH, Vukanović smatra da će Šestorka biti “samljevena”, jer će joj se svako popuštanje u odnosima sa koalicionim partnerima “naplatiti sa kamatom”.

Komentirao je i kako je trebao prisustvovati sastanku sa Nikšićem, koji ga je navodno pozvao u Sarajevo smatrajući da je u pravu kada govori o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po vremema, sa ‘hej gdje si, ja imao neki sastanak, odužio se’. Pa dobro rekoh ja te čekam gdje ćemo se naći. Mislim, kao da je neko kreten da dolazi u Sarajevo i vraća se. Moraš imati poštovanja”, počeo je priču Vukanović.

Naglasio je kako nije imao namjeru na tom sastanku tražiti bilo šta za sebe.

“I ja pitam gdje ćemo se naći, kaže žurim, idem za Konjic. Stani, jesmo se mi dogovorili naći u Sarajevu. ‘Jao odužio mi se sastanak’, pa rekoh mogu ja doći u Konjic. ‘Ne ne ne, dobit ćeš uskoro poziv pa ćemo sjesti zvanično’. Dakle, ako vas neko zove da dođete, pa onda ništa, jasno je da su oni preko Vojina Mijatovića napravili dogovor”, kazao je Vukanović.

Govorio je poslanik u NSRS-u i o procesu delegiranja u državni Dom naroda, o izboru ministara u novi saziv Vijeća ministara iz RS-a te se osvrnuo na još jedan sastanak sa predstavnicima SDP-a.

“Mijatović mi je prijetio, bilo je skoro na ivici incidenta. Oni su došli sa 15 minuta kašnjenja u sjedište SDP-a. Prije svega su nas ponizili”, zaključio je Vukanović.

Nova tužba protiv Miroslava Ilića

ATP turnir “Serbia Open” ove godine u Banjaluci, pored Đokovića dolazi još jedno od najvećih teniskih imena