Dodik je već počeo da kukumače i da se polako povija, po starom običaju, te traži izlaznu strategiju za krizu koju je sam produkovao iz ličnih interesa, istakao je Vukanović.

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, Nebojša Vukanović, komentarisao je na svom blogu susret Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

– Kao što sam najavio i predvidio, sutra Dodik putuje u Beograd na pokajanje kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ostaje nam da čekamo kakav će biti ishod sastanka. Pismo Vučiću i brza reakcija predsjednika Srbije mogle bi se pokazati ključnim u raspletu najnovije krize, ali je pitanje kakav će biti ishod sastanka, kakve će biti izjave za javnost a kakvi potezi na terenu.

Kamen bi zaplakao i suzu pustio

Dodik je već počeo da kukumače i da se polako povija, po starom običaju, te traži izlaznu strategiju za krizu koju je sam produkovao iz ličnih interesa. Istovremeno je počela i realizacija Plana B, o kome već duže vremena pišem, da Dodik namjerno provocira međunarodnu zajednicu, svjestan da je kraj tako blizu, kako bi isprovocirao i dobio neki manji udarac, a onda sebe predstavio kao neku žrtvu, mučenika i stradalnika za napaćeno srpstvo, koji je tobože uklonjen jer se sukobio velikim silama i branio RS, a u stvari je njen grobar na tajnom zadatku i dogovorenoj predstavi u kojoj glumi nestašnog dječaka koji se oteo kontroli.

Kamen bi zaplakao i suzu pustio kada na RTRS-u i ATV-u vidi patnje razapete srbende koja se bori, muči i postrada za svoj narod.

Zbog toga večeras i daje izjavu o „dostojanstvenom povlačenju“ koje je bolje nego da bude marioneta, kao da do sada nije uradio sve što su stranci i zapad od njega tražili, od ANP-a i NATO-a, do predaje Brčkog, Jasenovačke građe, neoliberalne dogme, pustošenja države.

Vrijeme brzo curi

Povukao bi se on ako bi ga naslijedio prestolonasljednik, koji je ovladao politikom skoro kao programiranjem i IT poslovima, gdje mu nema na daleko ravnog. I dok svi sa nestrpljenjem čekamo ishod sastanka u Beogradu, zanimljiva je poruka koja putem tvita stiže iz Zagreba.

Izgleda da su i oni shvatili da je islužen do kraja i da su ga otpisali. To bi se moglo zaključiti iz saopštenja Vlade Hrvatske nakon sastanka sa američkim ambasadorom i diplomatama, u kome su i braća Hrvati, stari mentori nestašnoga, osudili njegovo posljednje ponapanje te pocrtali da su izmjene Izbornog zakona BiH od ključnog značaja za Hrvate u BiH, posebno Čovića i HDZ.

Vrijeme brzo curi, kao nikad ranije, sve glasnije se čuje tik-tak, tik-tak, a šahovska partija se nastavlja uzbudljivom završnicom.Izvor:
Share.