in

Vozači oprez: Putevi vlažni, poledica na planinskim prevojima

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) je prohodna, saobraćaj se odvija po pretežno vlažnim putevima, a ima poledice u višim predjelima i preko planinskih prevoja, preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na putevima, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja i posjedovanje zimske opreme, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

U toku su radovi na putevima Gradiška-Nova Topola, Banjaluka-Stari Majdan dva, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica “Numera”, Šipovo-Novo Selo,

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja u tunelu “Čeljigovići” na dionici Lapišnica-LJubogošta i u tunelu “Ugar” na dionici Crna Rijeka-Ugar.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na u mjestu Filipovići na putu Foča-Goraždeč, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta planiran je na putevima Stanić Rijeka-Karuše i Vardište-Goražde, Ustikolina-Gacko.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici Polje-Podnovlje zbog oštećenja puteva, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku na dionici Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, dok je na dionici Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja, a na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a noću preusmjerava na obilaznicu u krug fabrike “Metaling”.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Jablanica-Mostar, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Dodik: Amerika želi da eliminiše Dodika i SNSD i stvori prostor za pobjedu opozicije

Američka molba: Neka naš odgovor na predlog o garancijama bezbednosti ostane tajan