in

Udar groma izazvao kolaps na prelazu Sremska Rača

Foto: granpol.gov.ba

Na graničnom prelazu Rača sa Srbijom zbog dugih kolona teretnih vozila u oba smjera saobraćaj se odvija veoma usporeno i za putnička vozila, pa se savjetuje korištenje graničnog prelaza Pavlovića most, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Naime, u jednom momentu, veliki broj kamiona stigao je na ovaj granični prelaz iz Srbije, gdje je došlo do zastoja zbog prekida interneta, priča nam jedan vozač kamiona koji je na ulaz u BiH čekao čak 22 sata.

Kako kaže, nevrijeme i udari groma u Srbiji doveli su do prekida interneta i zastoja u sistemu zbog čega nije bilo moguće obaviti carinjenje.

Kad je sistem proradio, sva gužva sa srbijanske strane prelila se na stranu BiH.

Uslijedio je kolaps, a kako kaže portparol Granične policije Franka Vican, stanje se normalizije.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno je pojačana frekvencija vozila, ali trenutno zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna, kraći zastoji ili sporije odvijanje saobraćaja je na dionicama puteva gdje se izvode radovi i gdje privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Iz AMS-a savjetuju vozačima da zbog visoke dnevne temperature na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima.

Turci niti pišu, niti šalju u BiH Mahmuljina: Interpol posljednja šansa

Uhapšeni osumnjičeni za silovanje i ubistvo žene