U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je ponovno brojanje glasačkih listića iz Novog Grada za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom centru.

Iz Glavnog centra su naveli da je vreća sa glasačkim listićima iz Novog Grada bila zagubljena, ali je pronađena kada je ispražnjeno skladište.

U ovom centru kažu da će jutros, prema naredbi Centralne izborne komisije (CIK) BiH, biti ponovljeno brojanje glasačkih listića na jednom biračkom mjestu u Banjaluci za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

– Ova ponovna brojanja bi trebala biti završena za sat-dva, a CIK bi danas u 14 časova, prema najavama, trebao donijeti preliminarne rezultate za predsjednika Republike Srpske – rečeno je u Glavnom centru.

CIK BiH je sinoć na hitnoj sjednici donio naredbu da se za potrebe ponovnog kontrolnog brojanja glasova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske otvore vreće sa glasačkim listovima i izvrši uvid u njihov sadržaj za jedno biračko mjesto.

Donesena je i posebna naredba o ponovnom brojanju glasačkih listića na više biračkih mjesta za različite nivoe vlasti i utvrde rezultati izbora za ta biračka mjesta.

Share.