in

Tegeltija donio odluku o smjeni ministra Lučića

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića.

U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Savjeta ministara i raspodjele ministarstava, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pripalo je predstavnicima Republike Srpske u Savjetu ministara, navodi se u saopštenju Savjeta ministara.

Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz Republike Srpske, funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na nju je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije.

– S obzirom na to da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Savjeta ministara u svom radu nema podršku predstavnika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Savjeta ministara je donio odluku o razrješenju dužnosti Lučića – ističe se u saopštenju.

Odluka o smjeni Lučića dostavljena je Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tegeltija je za “Glas” kratko kazao samo je ova informacija tačna, dok je Lučić naglasio da iza te odluke stoji isključivo politika i činjenica da je DNS napustio vladajuću koaliciju.

– Niko nema primjedbi na moj rad, već sasvim suprotno, tako da je politika iza svega – istakao je Lučić i dodao da inicijativu za njegovu smjenu treba da potvrde oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Japanci napravili špric za izvlačenje sedam doza vakcine “Fajzer”

U Srbiji nove mere: Zatvaranje u ponoć ― radiće samo prehrana, apoteke, pumpe, otkazane sve manifestacije