in

Srbi o napuštanju institucija BiH: Košarac okupio ministre i zamjenike iz Republike Srpske

Foto: mvteo.gov.ba

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac najavio je juče da se danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu održava sastanak ministara i zamjenika u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

U najavi sastanka koju je ministar objavio na Instagramu, kazao je da će sa Srbima u Vijeću ministara razgovarati o napuštanju institucija BiH.

“Ukoliko Šmit nastavi sa provokacijama, kao zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH pozvaću srpske predstavnike da se povučemo iz rada u zajedničkim institucijama”, rekao je Košarac.

Naglasio je da Schmidtovo “bahato, podlo i bezobrazno ponašanje mora prestati odmah” te da će zbog toga danas u Istočnom Sarajevu otvoreno razgovarati o mogućnosti napuštanja Vijeća ministara BiH.

“Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u zajedničkim institucijama ako se nastave napadi na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona”, naveo je Košarac.

“Uzurpator Schmidt konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! Republika Srpska vas neće! Niste dobrodošli!”, rekao je Košarac.

Majka okrivljuje ljekare iz Bijeljine da su krivi za smrt njenog sina (10)

Policija upozorava: Firma iz Brčkog vara preko društvenih mreža