in

Spremite se za debele minuse početkom sedmice: Temperature i do -26

U BiH su se temperature već poprilično spustile, a početkom naredne sedmice možemo očekivati i debele minuse. U gradovima i nižim predjelima se očekuje da bi temperature mogle ići i do -18 stepeni, dok će na planinama biti znatno niže od -20.

Izrazito hladno u ponedjeljak i utorak

Očekuje se da će početkom sljedeće sedmice biti poprilično niske temperature, pogotovo ujutru. U nizinama se mogu očekivati temperature i do -18 stepeni, a u višim predjelima -22 stepena, jutarnje temperature i do -26 na planinama.

U Hercegovini znatno toplije, ali i dalje će biti prisutni minusi.

Prema Norveškom meteorološkom institutu čije prognoze su uglavnom najpribližnije i za BiH, stoji da će u Sarajevu u ponedjeljak i utorak minimalne temperature dosezati i do -18. U Mostaru pak do -5, Banjaluuci -10, Bihaću -14.

Kada je riječ o planinama, na Bjelašnici će u ova dva dana najniža temperatura biti -20 stepeni, na Jahorini se -26 očekuje u utorak u jutarnjim satima, Na Igmanu -22, a na Trebeviću -24. Kao i na Jahorini, izrazit minus prognoziran je i na Romaniji, gdje se i nalazi najhladnija tačka u BiH, piše Klix.ba.

Znakovi da vam nedostaje vitamin D

Stravičan snimak nesreće: Ukrao motor, bježao od policije, udario u auto pa poginuo