Na magistralnom putu Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj obustavljen je saobraćaj zbog snijega i leda na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je zbog snježnih smetova u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Iz AMS su, takođe, saopštili da se na većini puteva u Republici Srpskoj jutros saobraća otežano i usporeno zbog snijega i poledice, a posebno u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Iz AMS vozačima savjetuju da posebno oprezno voze na putnim pravcima: Trnovo-Foča-Gacko /prevoji Rogoj i Čemerno/, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Kola-Stričići-Čađavica i Šipovo-Strojice, kao i na širem području Romanije.

Da su magistralni putevi u Sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji očišćeni su i posuti i da se jutros saobraća bez poteškoća, rekli su Srni u “Romanijaputevima”.

Tehnički direktor u ovom preduzeću Dragan Buloščić naveo je da je u toku čišćenje i posipanje kolovoza na regionalnim putevima. On je dodao da je sinoć bilo zastoja u saobraćaju na planinskom prevoju Romanija zbog šlepera koji uglavnom nisu imali zimsku opremu.

Na Sokocu je visina snijega 21 centimetar, a jutarnja temperatura minus jedan stepen Celzijusov, saopštili su iz Meteorološke stanice u ovom mjestu.

Snijeg u Sarajevu

Kao što su meteorolozi i najavili, snijeg je u subotu naveče počeo padati širom BiH, a ulice Sarajeva jutros su osvanule pod sniježnim pokrivačem.

Temperature vazduha izmjerene u 8.00 sati: Sokolac -1; Sarajevo 0; Bugojno 1; Doboj, Livno i Zenica 2; Bihać i Sanski Most 3; Banjaluka, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 4; Grude 5; Trebinje 6; Mostar 8; Neum 9°C.

U ostatku dana bit će slično vrijeme, a padavine su većinom moguće prije podne. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima moguć je snijeg. Postepeno smanjenje oblačnosti se očekuje od poslijepodnevnih sati.Izvor:
Share.