in

SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ vrše pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada u okviru akcije “Skver” na razotkrivanju organizovanog kriminala i drugih krivičnih djela.

ATV
Aktivnosti se sprovode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nedozvoljena trgovina, falsifikovanje isprave, prevara, poreska utaja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela i pranje novca, krivična djela propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

Pripadnici Sipe će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktivnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti BiH.

Pretresi se vrši po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

O konačnom ishodu operetivne akcije “Skver” javnost će biti informisana po završetku planiranih aktivnosti.

Gradonačelnika Bijeljine dočekalo neprijatno iznenađenje na “maršu” za Banjaluku (VIDEO)

Administracija SAD vjeruje da su napad na Kremlj izveli Ukrajinci