in

Rusija odgovorila na pismo Komšiću i Džaferoviću

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Šefik Džaferović primili su ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

“Ambasador Kalabuhov iznio je odgovor Ruske Federacije na pismo koje su Komšić i Džaferović uputili predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao šefu države članice Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira, a u vezi sa aktuelnom krizom u BiH”, navedeno je u saopštenju Predsjedništva BiH.

Kako se dodaje u saopštenju ambasador je kazao da Ruska Federacija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Dejtonski mirovni sporazum, te poštuje svako rješenje koje bude dogovoreno unutar BiH.

“Članovi Predsjedništva BiH istakli su da niko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu sa jasnim odredbama Daytonskog sporazuma, a uz saglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH”, navodi se u saopštenju.

Članovi Predsjedništva istakli su i to da je “blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države”.

Oglasila se Vlada RS povodom sastanka Viškovića sa predstavnicima “Garde Panteri”

Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju