Zvorničanin Iljir O. osumnjičen je da je iz kuće u Zvorniku ukrao 37 kamenčića dijamanta neutvrđene vrijednosti, oko 2.000 australijskih dolara, 2.400 KM i sat “Rolex” vrijedan više hljada maraka, saznaju “Nezavisne”.

Sumnjiče ga da je 10. juna počinilo krivično djelo teška krađa, kada je iskoristio nepažnju vlasnika i ušao u kuću koja nije bila zaključana.

“Policijski službenici Policijske uprave Zvornik su odmah po prijavi ovog krivičnog djela od strane oštećenog lica, operativnim radom na terenu došlo do saznanja da se u vezi sa krivičnim djelom može dovesti lice I.O. Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Zvorniku izvršen je pretres na dvije lokacije u Zvorniku koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem drugih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju policije.

Pronađeno mu je oružje – pištolj i 2,2 grama bijele supstance koja svojim izgledom asocira na speed.

Protiv osumnjilenog su službenici PU Zvornik podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Share.