Da li se pojavilo javno pismo koje potpisuje nekoliko stotina/ ili bar nekoliko desetina/ili bar jedan jedini univerzitetski profesor u Republici Srpskoj, u kojem se apeluje da se konačno obuzda i zaustavi ovaj brutalni i bjesomučni politički i medijski linč naše koleginice koja je bila predsjednički kandidat na izborima?

Da li je ustala akademska zajednica u zaštitu integriteta profesorke, majke, supruge, ćerke, Srpkinje, ljudskog bića o kojem se svakodnevno objavljuje na stotine uvredljivih komentara, gnusnih optužbi, teških kleveta, ogavnih laži i da li je bar neko od tolikog “trusta mozgova”, “intelektualne elite” i “dičnih rodoljuba” izgovorio da je taj orkestrirani progon bijedan, sramotan, anticivizacijski čin?

Vodi li bilo ko računa da to čitaju i slušaju njeni maloljetni sinovi, njihove učiteljice, rodbina, radne kolege, ali i stotine naših studenata?

Šta će misliti o nama ako, ne daj Bože, ona ili neko njen sutra doživi neko zlo zbog ovakvog činjenja i našeg ćutanja i trpljenja?

Ako se desi zlo koje kreiraju, na koje inspirišu i koje podstiču svi ovi šrafovi sistema, beskarakterni i prazni, toliko nalik jedan na drugi, koji ponavljaju iste floskule, podebljavaju metu na čelu jedne mlade žene? Hoće li biti saučesnici i egzekutori?

Кo garantuje da oko nas ne živi dovoljno budala, poput one rijaliti zvijezde koja je nekidan prijetila smrću liderima opozicije, od kojih se neka može odlučiti da uzme pravdu u svoje ruke i likvidira “britanskog plaćenika”, “njemačkog stipendistu”, “izdajicu srpsku”?

Jeste li normalni više, imate li ikakvu granicu, ikakvog stida? Znate li šta činite? Ima li u vama išta više ljudsko, srpsko? Postoje li drugačiji načini da se borite za svoju “pobjedu”?

Mogu da budem zabrinut zbog teške političke krize u Republici Srpskoj, da strijepim pred nizom problema koji se otvaraju i natkriljuju našu sutrašnjicu.

Mogu i da se ne slažem sa različitim postupcima opozicije i svoje koleginice Jelene, ali ne mogu nikako da ostanem ravnodušan i ćutke podržavam ovo šta joj danima rade bijedni i zlobni poluljudi, šrafovi sistema koji je spreman da pregazi i uništi svakog ko mu na bilo koji način stane na put!

Share.