Narodni poslanik Nebojša Vukanović posjetio je jučer Foču, odnosno mjesto Kuta, gdje će danas rukovodstvo Republike Srpske – predsjednica Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković položiti kamen temeljac za Hidroelektranu Bistrica, koju treba da grade Kinezi.

“Nažalost, stažar, kako sam za sebe reče haški osuđenik, nije mi dozvolio da snimim nekoliko kadrova, a koji su vezani za skandal da je direktor HE Bistrica Dejan Pavlović otuđio od Nacionalnog parka Sutjeska, kojim je ranije rukovodio, bilbord koji je prebacio za novi projekt. Slučaj je prijavljen policiji koja je danas izvršila uviđaj i utvrdila da je bilbord ukraden, što je najbolji pokazatelj ozbiljnosti Vlade i projekta”, rekao je Vukanović.

Iako mu stražar nije dozvoljavao da tu bude, Vukanović je ipak snimio video na kojem se vidi i preprika njih dvojice. U jednom trenutku je stražar upotrijebio fizičku silu da Vukanovića spriječi u snimanju.

“Ne znam ko je starac, da li je u ratu krvavio ruke nad nejači i civilima i sramotio srpski narod, zbog čega je vjerovatno i robijao u Hagu, ali je nevjerovatno koliko je izmanipulisan i koliko su mu režimski mediji isprali mozak pa mene smatra izdajnikom, a ne one koji su ga doveli na prosjački štap, kao i većinu časnih boraca koji su se hrabro borili, a nisu prljali i krvavili ruke, pa se boji da ne izgubi 20 ili 30 maraka dnevnice ako snimim prilog”, zaključio je Vukanović.

Share.