Da ljudska drskost i bezobrazluk nekada ne znaju za granice govore i nevjerovatne fotografije iz Broda kod Foče i parkinga benzinske pumpe kompanije Nešković.

Kako bi onemogućio goste da svrate u prodavnicu, kupe vodu, sok, čokoladicu ili kilogram voća, Nešković je bukvalno ispred vrata i ulaza prodavnice, koju očito smatra konkurencijom, postavio betonsku prepreku. Velikom gazdi Draganu, čije kompanije godišnje imaju promet od nekoliko stotina miliona maraka, smeta da neka prodavnica u blizini njegove pumpe, proda smoki, čips ili flašu vode, boji se valjda da ne osiromaši i propadne ako mu izmakne par stotina maraka dnevnog pazara, pa želi da ih uništi.

Tajkunima, novopečenoj lažnoj eliti i bogatašima ništa nije sveto, pa i mala porodična prodavnica od 5 kvadrata, koja je u vlasništvu Njega Radovića, sina poginulog borca, mora da se eliminiše da ne bi ugrozila imperiju.

Pohlepa je očito postala najteža društvena bolest i anomalija za koju nema lijeka. Neki smatraju da su njihova usta jedina i da im sve mora biti podređeno. Jedini lijek je BOJKOT, ni litra goriva ni zrna žita pohlepnim dok se ne opamete.

Tekst napisao: Nebojša Vukanović

Share.