Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS, na svom blogu je napisao da ne dolazi na sastanak opozicije u Banjaluci koju organizuje PDP.

Kako je objasnio, želja PDP-a da organizuje sastanak kako bi partnerima u opoziciji predstavili kandidate znači dovođenje ostalih opozicionara pred svršen čin.

“Nije korektno da se prije sastanka, na kome se dogovaramo, iz PDP daju izjave kako će se predstaviti kandidati i program i tražiti podrška, jer je to dovođenje pred svršen čin i onda razgovori i dogovori nemaju smisla”, napisao je Vukanović.

On je takođe zamjerio objavljivanje anketa za koje tvrdi da su lažne.

“Ako neko plasira ankete i lažna istraživanja javnosti u kojima ja tobože nemam ni jedan odsto podrške u narodu, onda sam marginalan i nevažan, pa onda ne znam zbog čega bi prisustvovao sastancima i učestvovao u donošenju odluka”, napisao je on.

Podsjećanja radi, Borenović je nedavno u intervjuu za Nezavisne novine najavio sastanak opozicije u Banjaluci, i izrazio mišljenje da bi opozicija što ranije trebalo da predstavi kandidate kako bi se predstavili narodu barem godinu dana pred izbore.

“Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva PDP-a dogovorili smo principe s kojima ćemo izaći s našim partnerima na sljedećem sastanku opozicionih stranaka, koji će biti održan 29. juna u Banjaluci, gdje ćemo definisati Platformu o ključnim programskim principima zajedničkog djelovanja za izbore 2022. godine”, saopšteno je iz PDP-a.

Share.