Policija u Gradišci uhapsila je D.Đ, D.S. i O.G. svi iz Gradiške i D.G. iz Banjaluke, koje sumnjiče da su ukrali više hiljada litara goriva.

Naime, u Policijsku stanicu Gradiška juče je prijavljeno da u mjestu Donja Dolina i Greda, nepoznate osobe kradu gorivo iz radne mašine, vlasništvo privatnog preduzeća.

Policija je u blizini radilišta u mjestu Donja Dolina pronašla D.Đ. koji je vozio fiat, a u prtljažniku je pronađeno je više kanistera u kojima se nalazilo gorivo.

Daljim radom po prijavi identifikovani su D.S, O.G. i D.G. koji su zajedno sa D.Đ. učestvovali u krađi goriva iz radnih mašina, te su svi uhapšeni.

Sumnjiče ih da su od maja 2022. godine konstantno krali gorivo iz radnih mašina, ukupno oko 5000 litara, te međusobno dijelili i prodavali trećim licima.

“Time su preduzeću pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 16 000 KM”, navode iz Policijske uprave Gradiška.

Dodaju da je kod kuće D.G. pronađeno je oko 648 litara ukradenog pogonskog dizel goriva, koje je vraćeno oštećenom preduzeću.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica D.Đ, D.S, O.G. i D.G. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.Izvor:
Share.