Pripadnici MUP-a Republike Srpske noćas su uhapsili Aleksandra Miljatovića, osumnjičenog da je ubio načelnika krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića, saznaje ATV.

Aleksandar Miljatović, za kojeg se osnovano sumnja da je ubio načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića, u vrijeme zločina nije bio na zatvorskom dopustu, nego je uslovno pušten na slobodu još u decembru minule godine, saznaje ATV.

Kako saznajemo, Miljatovićev decembarski zahtjev je odobren, iz razloga što je stekao sve zakonske uslove za uslovno puštanje, imajući u vidu da je u KPZ Banjaluka na Tunjicama, odslužio 14 od 16 godina robije, a za ubistvo Saše Ilića zvanog Španac na parkingu ispred UKC-a Republike Srpske 2007. godine.

AKCIJA POLICIJE

Miljatović je “pao”, u sinoćnoj velikoj akciji MUP-a Republike Srpske koja je sprovedena na pordučju Banjaluke, a gdje je uhapšeno više od 20 lica koji se mogu dovesti u vezi sa teškim ubistvom Radenka Bašića 21. marta u Prijedoru.

Odmah po hapšenju, Miljatović je podvrgnut kriminalističkoj obradi, te je pao na poligrafskom ispitivanju.

UBISTVO ŠPANCA

Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkog centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške.

Za ovo ubistvo kao saučesnica bila je optužena i Jelena Tegel, ali je Miljatović preuzeo svu krivicu za zločin u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku.

U optužnici banjalučkog Okružnog tužilaštva do detalja je bilo navdeno kako se to monstruozno ubistvo dogodilo. Nakon što je Tegelova pozvala telefonom Ilića i ugovorila “sastanak”, Miljatović ga je čekao u zasjedi. Kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje. Upravo u tom trenutku se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa. Miljatović se tu nije zaustavio, već je prišao Iliću i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak pogodivši žrtvu direktno u potiljak. Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo ubacili u gepek Ilićevog BMW-a i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući.

Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom – koji je u njenom mobilnom imao dodatak “alfa romeo”, zatim Ćosićem i Zrilićem.

On je 2008. godine osuđen u banjalučkom Okružnom sudu na 16 i po godina zatvora zbog gore navednog monstruoznog ubistva Španca.

Share.