Desetine radnika iz ugostiteljskog i zanatskog sektora iz Banjaluke i još nekoliko gradova Srpske okupilo se ispred Palate Republike kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama.

Od danas do 29. marta je zabranjen rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, kao i frizerskim salonima.

Član Upravnog odbora Udruženja „Horeka“ Vladan Šurlan, kazao je da su došli o da izraze nezadovoljstvo, ali i da odaju veliko priznanje medicinskim radnicima.

– Molim sve građane da poštuju mjere. Cilj ovog okupljanja nije da napravimo probleme, već da nađemo rješenje. Nemamo ništa protiv zatvaranja, ali tražimo pomoć od države. Apelujemo na predsjednicu Srpske da se uključi u ovaj problem. Na ovaj način želimo da iskažemo strah jer smo ovako prepušteni sami sebi – rekao je Šurlan dodavši da ovaj skup nije prijavljen te da je u pitanju spontano okupljanje.

Okupljeni su uzvikivali „Dole mjere“, a policija je zatražila na se raziđu jer je na javnom mjestu zabranjeno okupljanje više od 30 ljudi.

Policija je nakon desetak minuta počela legitimisati prisutne jer je skup neprijavljen.

Policija ipak nije rastjerala okupljene, ali su ih upozorili da skup nije prijavljen.

-Poštovani građani, uvažavajući epidemiološke mjere, pozivamo vas da se raziđete – rekli su više puta na razglas.

Ispred Palate bila je i Žandarmerija, koja demonstrantima nije dozvoljava da priđu Palati. Nakon što su potisnuli prisutne prema Gospodskoj ulici, povukli su se, ispraćeni aplauzima.Izvor:
Share.